查看完整版本: [-- 1125的啟發 --]

-> 2007-第一屆樂釣盃 -> 1125的啟發 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

akalan 2007-11-27 16:31

1125的啟發

釣行雙週有幸能和澳門漁樂網,成功合辦今次1125的比賽,令香港、澳門及國內珠海釣友走在一起,互相交流,形成一個良性的競爭比賽,實屬一個突破!

小弟未能隨團作賽,在此對大家說句對不起,但香港的A.B.C.隊各隊長及隊員,能放下其釣會身份,全力為香港區作賽,他們雖然敗了,但表現可說是雖敗猶榮,小弟亦為他們而感到驕傲。

今次比賽後的晚宴,更令小弟大開眼界:
大開眼界的是,李志宏先生為釣魚界的豪情氣蓋及無私付出;
大開眼界的是,各澳門漁樂網義務工作人員的合作性、自發性及機動性;
大開眼界的是,高比、阿B及Sang哥...等比賽委員(小弟年紀大記性差,人名未能盡錄,大家不要見怪),的幕後強力策劃性;
大開眼界的是,1魚叔對一個素未謀面的小雜誌小弟的信任及支持,專誠由臺灣飛回澳門主持大局;
大開眼界的是,今次比賽的參賽者的互相照顧精神,無分比此的熱情,比很多香港大型比賽,有過之而無不及;
大開眼界的是,蒜子杯起杯落杯杯清的豪情(下次一定要跟妳搖吓骰盅)!

希望往後的每年11月最後一個星期天,都能看見大家(或更多人)參與該比賽,帶動一個地區性的無私比賽付出一份力,小弟在此答應大家,不論多少屆,小弟必定全力支持!

差點忙了告訴大家,今年個人總重量頭5名的參賽者,來年可能成為種子賽手,大家要密切留高比的公告通知呀!

小弟在此最後鳴謝1魚叔、各大贊助商后、贊助會員及各義務工作人員,來年再見,小弟一定帶隊重奪那美麗的地區總冠軍獎座,大家要小心喔!哈哈~ I'will be back!

石頭 2007-11-27 19:12

蒜子 2007-11-27 20:19
其實我當晚係比三個大男人蝦緊我呢,我都唔想飲架 ,下次見到要幫拖呀

釣武者 2007-11-27 20:24
引用第2樓蒜子2007-11-27 20:19發表的“”
其實我當晚係比三個大男人蝦緊我呢,我都唔想飲架 ,下次見到要幫拖呀

終於見到真面目

蒜子 2007-11-27 20:26
你有去比賽咩,你好似冇去比賽wo~

釣武者 2007-11-27 20:34
看到你D相高橋夫人

宮本 2007-11-27 20:48
戈晚好似見到相中人 ^^

海狗 2007-11-27 20:49

sang 2007-11-27 20:51
2008年再見

高比 2007-11-27 21:04
而家知阿淪您咁好文彩,失敬失敬!下屆賽事的章程由和所有細則由您選稿 ~~嘿嘿
來年一定要搞兩天比賽!預計參賽人數超過一百人!  

蒜子 2007-11-27 22:23
引用第5樓釣武者2007-11-27 20:34發表的“”
看到你D相高橋夫人

娃..哈.....哈..哈哈....,搭住膊頭就係佢老婆,咁佢米好多老婆,佢就想啦..

亞神 2007-11-27 22:32
引用第3樓釣武者2007-11-27 20:24發表的“”

終於見到真面目

是不最後出來抽獎這個美麗動人的小姐呀,真係幾靚喎

亞神 2007-11-27 22:38
引用第10樓蒜子2007-11-27 22:23發表的“”

娃..哈.....哈..哈哈....,搭住膊頭就係佢老婆,咁佢米好多老婆,佢就想啦..

明天問下高橋先生先,好多時都同佢同一地方飲咖啡的,求證下先。

任我行 2007-11-27 22:51
個靚女係佢老婆打死都唔信 嗚嗚

paulo 2007-11-27 22:59
首先恭喜各位參賽的朋友 , 真係好難得有機會有咁多人一齊釣魚,最衰今次無時間,下次一定要參加!

蒜子 2007-11-27 23:23
引用第13樓根本英俊2007-11-27 22:51發表的“”
個靚女係佢老婆打死都唔信 嗚嗚

英俊先生咁又唔洗咁暴力,佢一有女人係佢隔離,又咁啱有人影相,佢都會好咁快手搭住人膊頭,佢呢招洗得架

釣武者 2007-11-28 00:14
引用第15樓蒜子2007-11-27 23:23發表的“”

英俊先生咁又唔洗咁暴力,佢一有女人係佢隔離,又咁啱有人影相,佢都會好咁快手搭住人膊頭,佢呢招洗得架

高橋形男、蒜子索女

蒜子 2007-11-28 00:20
佢係k型男,咁你係邊個ja~

钓佬 2007-11-28 00:26

釣武者 2007-11-28 00:28
引用第17樓蒜子2007-11-28 00:20發表的“”
佢係k型男,咁你係邊個ja~

高橋在我心中是個有品味的男人.................................................................哈

蒜子 2007-11-28 00:45
引用第19樓釣武者2007-11-28 00:28發表的“”

高橋在我心中是個有品味的男人.................................................................哈

呵..呵...你比佢外表欺騙左你啦,佢有品味...你咁讚佢..莫非....你地......

沙立皇 2007-11-28 00:45
引用第19樓釣武者2007-11-28 00:28發表的“”

唔好溝女‧講番釣魚啦‧

不是日本人 2007-11-28 09:46

釣行双週幾時刊出、等我地買返本先!!!!
海狗要買100本做記念兼送人!!

1魚 2007-11-28 15:57
真的要多謝所有人的付出,才會有如此順利的演出....明年再見喇!! 一定到!!

akalan 2007-11-28 19:27
引用第22樓不是日本人2007-11-28 09:46發表的“”

明天澳門應該有得買第14期

不過今次比賽D料要下期先登,下期15期要10/12

傑仔 2007-11-28 23:57
引用第24樓akalan2007-11-28 19:27發表的“”

明天澳門應該有得買第14期

不過今次比賽D料要下期先登,下期15期要10/12

一定要買返黎留為記念....

海狗 2007-11-29 00:17
引用第22樓不是日本人2007-11-28 09:46發表的“”

akalan 2007-11-29 15:02
海狗~我私人醒本比你又點話丫 ,不過....你D Fans問你要果D我就唔包啦!

查看完整版本: [-- 1125的啟發 --] [-- top --]