查看完整版本: [-- 07.10.28比賽圖片 --]

-> 澳門戶外康體會 -> 07.10.28比賽圖片 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

蒜子 2007-10-29 00:05

07.10.28比賽圖片

今日比賽順利,冠,亞,季軍也順利誕生,多謝世釣會主席周志文先生頒獎,多謝李文傑先生贊助豐富獎品

ckip 2007-10-29 00:11

傑仔 2007-10-29 00:43

好野........

小dee 2007-10-29 00:59
亞拱同亞歡都好飲得

蛇屍鰻 2007-10-29 01:02

公仔仔 2007-10-29 04:09

阿B 2007-10-29 06:04

paulo 2007-10-29 08:03
大讚助商,勁!

不是日本人 2007-10-29 08:08

弓起得奨者!!!

沙立皇 2007-10-29 12:14
本人在此聲明.退出世釣及康體會

whero 2007-10-29 12:21

fatboy_531 2007-10-29 12:50

恭喜曬!亞拱&亞歡果然是高手

石頭 2007-10-29 19:42
恭喜,恭喜

海狗 2007-10-29 19:57

海狗 2007-10-29 19:58
引用第9樓沙立皇2007-10-29 12:14發表的“”

咩事咁睇唔開呀.........係唔係有d咩唔公平既對待呀............

石頭 2007-10-29 20:48
引用第9樓沙立皇2007-10-29 12:14發表的“”

我都有在場比賽,可能大家有点誤會,第三隻回來的船是總會比賽的船,你想想,那麼大的會,何會偏幫一個會員

新釣手 2007-10-29 22:45
引用第14樓海狗2007-10-29 19:58發表的“”

咩事咁睇唔開呀.........係唔係有d咩唔公平既對待呀............

咩事都要公平,公正,公開.........

新釣手 2007-10-29 22:48
引用第14樓海狗2007-10-29 19:58發表的“”

咩事都要公平,公正,公開.........
海狗做得好.

細偉 2007-10-30 11:08
唔明!!!

沙立皇 2007-10-30 11:58
多謝海狗兄及新釣手支持, 比賽當日四船回航, 根叔的船第三隻回到筷子基, 所謂冠軍釣手的船則第四隻回到筷子基, 當所有人枰魚完畢仍未見所謂冠軍釣手現身枰魚, 就算本帖中所貼出之魚獲亦為本人當日所釣得之魚獲, 何以冠軍人馬之魚獲如此神秘不能現身??? 再者當日大會工作人員於所有船回航後十五分鐘後, 再三向參賽釣手要求交出魚獲, 但當時沒有任何人作出回應, 當時本人排名仍然第一的, 到最後大會負責人通知本人沒有其他魚獲加入, 可以離場, 本人才駕車離開, 但後來卻又對外宣稱再有人於事後交出魚獲枰魚並宣佈本人以60克之差距落敗, 實在令人費解??為何如此一個大會, 要等本人離開後才可枰魚???點解唔可以當著所有人面前枰呢???我釣的魚要影相, 點解所謂冠軍一條魚都冇相影呢????唔係篤數下話???大家心照啦

whero 2007-10-30 12:48
引用第19樓沙立皇2007-10-30 11:58發表的“”
多謝海狗兄及新釣手支持, 比賽當日四船回航, 根叔的船第三隻回到筷子基, 所謂冠軍釣手的船則第四隻回到筷子基, 當所有人枰魚完畢仍未見所謂冠軍釣手現身枰魚, 就算本帖中所貼出之魚獲亦為本人當日所釣得之魚獲, 何以冠軍人馬之魚獲如此神秘不能現身??? 再者當日大會工作人員於所有船回航後十五分鐘後, 再三向參賽釣手要求交出魚獲, 但當時沒有任何人作出回應, 當時本人排名仍然第一的, 到最後大會負責人通知本人沒有其他魚獲加入, 可以離場, 本人才駕車離開, 但後來卻又對外宣稱再有人於事後交出魚獲枰魚並宣佈本人以60克之差距落敗, 實在令人費解??為何如此一個大會, 要等本人離開後才可枰魚???點解唔可以當著所有人面前枰呢???我釣的魚要影相, 點解所謂冠軍一條魚都冇相影呢????唔係篤數下話???大家心照啦

希望有水落石出的一天

細偉 2007-10-30 13:16
當日我都在場,而且同阿共(冠軍),阿歡(季軍),殖偉,阿仁,細dee同船。

因為我地條船引擎出現問題(可以問船長阿奇),所以天黑先返到林茂塘, 之後先開始秤魚。

小弟雖然蔗左,不過八掛留到最後,當阿歡秤完魚後,排第一的迎然係總重三千九百一十幾克的人兄,應該就是沙立皇吧!

但阿共迎然未上岸(好似話掛住洗野),之後隔離船都拎埋跟叔兩條大牛屎過黎秤,但都唔夠三千九百克.....

再等多一陣,阿共終於上岸,打開冰箱一睇,嘩!十條立都有,而且仲有兩條班仔。

之後大會就幫佢選最大最重戈五條立黎秤,一秤之下,一共重三千九百七十幾克,比之前的人兄重左六十克。

當時都仲有好多人(包括而家得第三的阿歡),跟住阿共仲全數魚獲送被大會添。

雖然我係一個小人物,相信都冇乜人識我,我講既野都冇乜公信力。

不過我絕對同個會冇關係架!

我係因為個朋友上次報左名,但改期後去唔到先至被我去,我仲係當日出發前先交會費被李生添。

唔好勞氣住先!不如問多幾個當時仲在場,而你又識既人先啦!

細偉 2007-10-30 13:25
我仲記得我地條船d人上岸同秤魚時,好似仲有兩個人係度影緊相,不如問佢地睇下影唔影到,叫佢地上傳d相上黎做証啦!

其中一個影相佬好似叫肥球。

細偉 2007-10-30 13:33
秤阿共d魚時隔離跟叔條船都仲有幾人在場的。可以一問!

石頭 2007-10-30 15:06
我都在場,阿共在船邊洗東西,最后才上來,ニ位船主都知道,凡事平心靜氣,大會有什麽理由做馬給呀共冠軍

小dee 2007-10-30 20:03
容許我講句公道說話, 小弟都有幾次參加釣魚比賽的經驗, 雖然從未贏過, 但係通常大會都會安排所有釣友釣完魚返來都第一時間交魚上秤以作避嫌, 避免不必要嘅爭議, 好似今次事件咁, 咁就出事啦

新釣手 2007-10-30 21:44
引用第19樓沙立皇2007-10-30 11:58發表的“”

1字咁簡單,明知枰魚遲在十五分鐘都唔上來,必定彼大會取消啦!可以離場,代表結束!
沙立皇我支持你!

新釣手 2007-10-30 22:09

bigpajaro 2007-10-30 22:21
引用第21樓細偉2007-10-30 13:16發表的“”
當日我都在場,而且同阿共(冠軍),阿歡(季軍),殖偉,阿仁,細dee同船。

因為我地條船引擎出現問題(可以問船長阿奇),所以天黑先返到林茂塘, 之後先開始秤魚。

小弟雖然蔗左,不過八掛留到最後,當阿歡秤完魚後,排第一的迎然係總重三千九百一十幾克的人兄,應該就是沙立皇吧!

但阿共迎然未上岸(好似話掛住洗野),之後隔離船都拎埋跟叔兩條大牛屎過黎秤,但都唔夠三千九百克.....

再等多一陣,阿共終於上岸,打開冰箱一睇,嘩!十條立都有,而且仲有兩條班仔。

之後大會就幫佢選最大最重戈五條立黎秤,一秤之下,一共重三千九百七十幾克,比之前的人兄重左六十克。

當時都仲有好多人(包括而家得第三的阿歡),跟住阿共仲全數魚獲送被大會添。

雖然我係一個小人物,相信都冇乜人識我,我講既野都冇乜公信力。

不過我絕對同個會冇關係架!

我係因為個朋友上次報左名,但改期後去唔到先至被我去,我仲係當日出發前先交會費被李生添。

唔好勞氣住先!不如問多幾個當時仲在場,而你又識既人先啦!
.......

紅色個幾句可圈可點,仲好似言之有物!

新釣手 2007-10-30 22:32

小dee 2007-10-30 22:36
引用第29樓新釣手2007-10-30 22:32發表的“”

有証人啦,原來羅根叔2條魚黎秤,秤完有冇比返根叔

無證無據又唔好亂講, 大家公平d去討論下

石頭 2007-10-30 22:56
引用第30樓二师兄2007-10-30 22:36發表的“”

無證無據又唔好亂講, 大家公平d去討論下

同意,祗是會內賽,大家都認識

新釣手 2007-10-30 23:03
引用第31樓石頭2007-10-30 22:56發表的“”

同意,祗是會內賽,大家都認識

可能誤會文章

蒜子 2007-10-30 23:20
重未討論完...

細偉 2007-10-30 23:42
其實都係一場唔會姐!

不過沙立皇又冇錯喎!

個會應該要出黎講下野啦!

其實都係阿共遲到秤魚,佢唔遲未乜事都冇囉!

不如罰返佢一萬幾千.......................克啦!

正所畏賽車犯規都要罰時間啦!

釣魚就更係罰重量啦!

一於要阿共手寫份報告,解釋點解要遲到秤魚啦!

其實戈日都好多人蕉左,包括小弟內,釣到魚既釣手其實都唔簡單架啦!

我都希望下次比賽可以跟沙立皇學返一招半式架,等我唔洗次次都蕉啦!

一條半條我都好滿足架啦!

蒜子 2007-10-31 00:03
遲左交魚真係有d唔啱ga,聴人講佢都係一個資深會員,釣技都有翻咁上下,作弊應該唔會ga,只係佢遲交魚,又剛巧贏左,輸左就咩事就唔會發生,咁先有呢個咁嚴重ga問題產生,釣魚比賽我唔識,因為我唔識釣魚,作弊有何意義,冠軍又是否真可一世留名。

釣武者 2007-10-31 00:06

.(沙立皇)留鄱的氣力過香港比賽‧

釣武者 2007-10-31 00:07
你第二我第三就係

iku 2007-10-31 00:13
引用第37樓釣武者2007-10-31 00:07發表的“”
釣魚就講實力‧

釣武者 2007-10-31 00:15

iku 2007-10-31 00:25
引用第37樓釣武者2007-10-31 00:07發表的“”
你第二我第三就係

咁邊個第一!

小dee 2007-10-31 00:27
你第二我第三就係

我幫你地影相

南方黑鯛 2007-10-31 00:28
沙立皇:心情好D了吧,成個大細路錦,會內菜蔗,吳好太認真喇.大家都是為左聯絡友誼,走到一併釣釣魚,過過手引,開開心心度周日.我請飲酒喇.......
在請飲酒之前,我要回應吓上述的几個問題:
1.亞拱的拖拉行為,己經被會長省了一餐,希望日後爽手d交魚,紀一大過.
2.亞拱d魚無影相同的原因是攝影師當時已去左會場佈置頒獎晚會,但亞拱的魚已送給大會晚宴之用.毯豐立魚個味菜就是喇,四席之中,三席是白立,一席是牛屎,清蒸個味是酒家供應的桂花魚.有食過的快d出聲喇.
3.根淑船拿過來的兩條大黑沙是釣總一位高手釣架,是攞過來玩試磅,即時就攞番走了.大家吳好誤會.

好喇!吳講喇,將精神放在下一場喇,11月11日開始報名,地點未定,因亞奇只船可能未修好.再見!訓教.

蒜子 2007-10-31 00:28
我做魚童

新釣手 2007-10-31 00:28
香港釣手第一....................

小dee 2007-10-31 00:28
引用第40樓iku2007-10-31 00:25發表的“”

咁邊個第一!

你咪第一囉

iku 2007-10-31 00:32
一直都系我第一個收竿咖啦,個海無魚咖,咪浪費青春啦!

蒜子 2007-10-31 00:34
引用第46樓iku2007-10-31 00:32發表的“”
一直都系我第一個收竿咖啦,個海無魚咖,咪浪費青春啦!

小dee 2007-10-31 00:34
引用第42楼南方黑鲷2007-10-31 00:28发表的“”
沙立皇:心情好D了吧,成个大细路锦,会内菜蔗,吴好太认真喇.大家都是为左联络友谊,走到一并钓钓鱼,过过手引,开开心心度周日.我请饮酒喇.......
在请饮酒之前,我要回应吓上述的几个问题:
1.亚拱的拖拉行为,己经被会长省了一餐,希望日后爽手d交鱼,纪一大过.
2.亚拱d鱼无影相同的原因是摄影师当时已去左会场布置颁奖晚会,但亚拱的鱼已送给大会晚宴之用.毯丰立鱼个味菜就是喇,四席之中,三席是白立,一席是牛屎,清蒸个味是酒家供应的桂花鱼.有食过的快d出声喇.
3.根淑船拿过来的两条大黑沙是钓总一位高手钓架,是攞过来玩试磅,即时就攞番走了.大家吴好误会.
.......

对不起, 1111我去唔到啰, 一早约晒人1110去铜古, 车船都订好了, sorry, sorry

iku 2007-10-31 00:36
引用第47樓蒜子2007-10-31 00:34發表的“”

叻,我至叻!

查看完整版本: [-- 07.10.28比賽圖片 --] [-- top --]