查看完整版本: [-- 参加1124濫釣熱身準備的進 --]

-> 2007-第一屆樂釣盃 -> 参加1124濫釣熱身準備的進 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

不是日本人 2007-10-17 10:39

参加1124濫釣熱身準備的進

各位:
昨日和有関大会、工作人員、商量的結果如下、
為了保持11月25日比賽的公平、公正、11月24日出海的参加者将会在当晩回珠海並在25日早上和大会一切出発(将不考慮当晩住在東澳or万山)、飛来飛去可能有点辛苦但請理解!
即11月24日改為即日団、24日晩回到珠海後、可考慮当晩住在珠海or回澳門

11月24日行程
7点半陵角咀出発、東区、中午回島食飯、釣麻晩黄
※5~6個人開一艇(暫定開2艇)
※理論上有15人就可開第3艇
※費用AA、蝦25、粉15~20、可叫艇老予訂、要的請留言
※参加請跟貼

参加者

①見血放蕉
②謎
③大羅友
④智達仔
⑤釣魚必中
⑥不是日本人
⑦奇一
⑧傑仔(Lure-New-B)
⑨釣佬
⑩JC
⑪海狗
⑫長叔

各位、参加1124的同学!
由於近日辺防継続厳打、所以基本上天入黒之後回到珠海上岸時都有機会被人XXX、亦即代表要去、横、竹、貴、博白立要在5点左右収竹、釣不了晩黄!所以1124将採用以下方案、但不論是用任荷方案也要有過夜的準備。
①1124釣黄晩、当晩不回珠海桂山Or東澳、早上一早6点直接飛銀X和大会集合
②案原定計画1124、5点収竹回珠海、然後当晩在珠海過夜
qTSe_Re
由於不可能有些人選①有些人選②、所以不論如何、本人和奇一当日和船老商量之後決定最終是①or②、所以希望各位兄弟明白、先有心理準備、帯斉二日的装備、謝謝!

○責任聲明
>凡自行報名,或委托他人代辦,參加磯釣團者,均被視為接受此聲明。
>本活動帶有一定的危險,召集者不承擔任何活動過程中產生的責任。
>鑒於本活動存在不可預測之風險,請參與者正確評估活動存在的危險性,判斷是否有足夠能力自負風險。
>參加者須對自己的安全負責,活動中發生意外事故,組織者有義務救援或改變行程,但不承擔任何法律和經濟責任,特此聲明。

傑仔 2007-10-17 10:41
好ga....

sang 2007-10-17 10:54
點解 有2個...釣魚必中 ⑤同⑩

1魚 2007-10-17 12:39
引用第0樓不是日本人2007-10-17 10:39發表的“参加1124濫釣熱身準備的進”

為了保持11月25日比賽的公平、公正

.......

加一萬分

南极虾 2007-10-17 12:54
南极虾。小小小林报名。

不是日本人 2007-10-17 12:57
引用第2樓sang2007-10-17 10:54發表的“”
點解 有2個...釣魚必中 ⑤同⑩

改左一魚叔La
一魚叔、、比賽的事不用太労心La、、大家承意拳拳想你参加架!!!

不是日本人 2007-10-17 13:02
引用第4樓南极虾2007-10-17 12:54發表的“”
南极虾。小小小林报名。

234兄、終於可以同你釣魚la、、haha、今次米先一晩飲酔酒阿~~

黑鯛之天敵 2007-10-17 13:28
我想問下邊個釣完當晚會在珠海過夜的~~~~~~

不是日本人 2007-10-17 13:34
引用第7樓黑鯛之天敵2007-10-17 13:28發表的“”
我想問下邊個釣完當晚會在珠海過夜的~~~~~~

你問D甘ge問題、好多結左婚ge男士、呉知点答你架、当然大家都係甘健康ge男性、最多晩上都係飲下橙汁、捉下棋、作下詩対下聯、、、、、、、、、

黑鯛之天敵 2007-10-17 14:11
引用第8樓不是日本人2007-10-17 13:34發表的“”

你問D甘ge問題、好多結左婚ge男士、呉知点答你架、当然大家都係甘健康ge男性、最多晩上都係飲下橙汁、捉下棋、作下詩対下聯、、、、、、、、、

邊個陪我在珠海過夜捉飛行棋~~~~

傑仔 2007-10-17 15:20
引用第5樓不是日本人2007-10-17 12:57發表的“”

改左一魚叔La
一魚叔、、比賽的事不用太労心La、、大家承意拳拳想你参加架!!!
.......

一魚叔......快d黎啦....我都未同你影過相..釣過魚...

傑仔 2007-10-17 15:21
引用第9樓黑鯛之天敵2007-10-17 14:11發表的“”

邊個陪我在珠海過夜捉飛行棋~~~~

我都想係珠海戈邊過夜...唔想走黎走去

南极虾 2007-10-17 17:34
引用第6樓不是日本人2007-10-17 13:02發表的“”

234兄、終於可以同你釣魚la、、haha、今次米先一晩飲酔酒阿~~

.......

上次系你咩? 梳离

1魚 2007-10-17 19:21
我唔去喇~sorry晒咁多位,24號我要在碼頭接待香港來參加的貴賓呀

sang 2007-10-17 20:19
我尋晚口快快講話去..
我應承左(高比)去碼頭接香港班師兄
日本人兄

kin 2007-10-17 21:42

高比 2007-10-17 22:49
比賽在即,濫釣同胞人人興奮,鎖轆者半夜爆鎖.......

小弟本來唔去簡直對不起自己!因為這次可能有一兩條應該係我的上的 ,宜家奉獻晒比大家...痛哭ing....

隊長們唔該睇睇邊d位好上,到時可以比新手一d意見!

我戈日去唔到,要接香港的釣友.

奇一 2007-10-17 22:59
兩船搞掂........

海狗 2007-10-18 11:21
引用第0樓不是日本人2007-10-17 10:39發表的“参加1124濫釣熱身準備的進”

各位:
昨日和有関大会、工作人員、商量的結果如下、
為了保持11月25日比賽的公平、公正、11月24日出海的参加者将会在当晩回珠海並在25日早上和大会一切出発(将不考慮当晩住在東澳or万山)、飛来飛去可能有点辛苦但請理解!
即11月24日改為即日団、24日晩回到珠海後、可考慮当晩住在珠海or回澳門
.......

點解無我名架....食飯哥陣唔係講左我會去咩.............

黑鯛之天敵 2007-10-18 14:21
引用第18樓海狗2007-10-18 11:21發表的“”

點解無我名架....食飯哥陣唔係講左我會去咩.............

你留係珠海捉波子棋啦~~~~

不是日本人 2007-10-18 14:42

老細、你好似無話過果日要去!、甘以家你係去定呉去先!?
毎船5人的話要15人、現在岡好12人2船、即係開多一船最小要加多除了你外還要2個人

見血方休 2007-10-18 16:37
參加!

sang 2007-10-18 17:43

你邊有講話去 你話做隊長唔去

海狗 2007-10-19 00:14
引用第22樓sang2007-10-18 17:43發表的“”

你邊有講話去 你話做隊長唔去

黑鯛之天敵 2007-10-21 15:18
各位兄弟~~~今次我又唔可以提前濫釣了~~~而家可能連1125都可能唔可以去.......(極力爭取中)
所以1124不用預我了~~~不好意思~~~~

高比 2007-10-21 15:21
引用第24樓黑鯛之天敵2007-10-21 15:18發表的“”
各位兄弟~~~今次我又唔可以提前濫釣了~~~而家可能連1125都可能唔可以去.......(極力爭取中)
所以1124不用預我了~~~不好意思~~~~

爭取唔到把你上吊...

哈哈

黑鯛之天敵 2007-10-21 15:23
引用第25樓高比2007-10-21 15:21發表的“”

爭取唔到把你上吊...

哈哈
.......

我都唔想~~~部門有三個人resigh~~~~

高比 2007-10-21 15:47
引用第26樓黑鯛之天敵2007-10-21 15:23發表的“”

我都唔想~~~部門有三個人resigh~~~~

我地都係好多人resign,但係都要去架....先斬後奏!
事後交Medical Certificate attache~~佢耐你唔何架~~嘿嘿~

智達 2007-10-21 17:08
行程可能有變!今日聽船家講,珠海夜晚上岸限20時前,20時後上岸《邊防》會做野,詳情樓主會公報......

1魚 2007-10-21 17:27
引用第28樓智達仔2007-10-21 17:08發表的“”
行程可能有變!今日聽船家講,珠海夜晚上岸限20時前,20時後上岸《邊防》會做野,詳情樓主會公報......

咁比賽駛唔駛提前至6點9收竿

高比 2007-10-21 17:34
引用第29樓1魚2007-10-21 17:27發表的“”

咁比賽駛唔駛提前至6點9收竿

一定要研究下!必要時可以提早,安全第一!

智達 2007-10-21 20:59
引用第30樓高比2007-10-21 17:34發表的“”

一定要研究下!必要時可以提早,安全第一!

這問題一定要問多位船家收收風《我消息來自船佬懵全》,確保準確,因比賽當日我們人數不少,如比邊防捉到,發起者會很麻煩

高比 2007-10-22 12:29
引用第31樓智達仔2007-10-21 20:59發表的“”

這問題一定要問多位船家收收風《我消息來自船佬懵全》,確保準確,因比賽當日我們人數不少,如比邊防捉到,發起者會很麻煩

嗯,多謝智達哥關心.下次飯局時一定會討論依個問題,但6點九收竿早回也是合理的時間.在竹洲晴風飛返來都要差唔多要八點,估計可能要再早少少收.

1魚 2007-10-22 12:36
其實好早就有這個管制,晚上八點正到天亮六點正禁止載客釣魚這個規條,只是不常聽說有執行過,條文是罰艇家

高比 2007-10-22 12:47
引用第33樓1魚2007-10-22 12:36發表的“”
其實好早就有這個管制,晚上八點正到天亮六點正禁止載客釣魚這個規條,只是不常聽說有執行過,條文是罰艇家

但其實時緊時鬆,執法都是亂來,總之戈排掃走私等有咩官方活動的話,釣魚佬就冇運行,我地捉摸唔到佢地咩時唔開心要交人,但係定到咁死,好多人搵少左錢就真

gs 2007-10-22 12:59
有野看么!

不是日本人 2007-10-22 13:41
[hide=3000] 時間方面的最終決定等WHERO兄和艇老作商量才可作実、聞説因近期『屈蛇』活躍、未天光和晩上8点以後会拉人査証。其実這問題比較敏感、早説過大陸是没有合法的釣魚艇(約有心要拉人的話是天光以後到晩上8点前一様可以)。到時看正策厳緊、不過以近期情況看比賽当晩過了8点回来就不太楽観、因近期有釣魚老晩上回来被扣人罰銭是事実![/hide]

奇一 2007-10-22 15:20
定D啦....十七大閉幕之后就冇敢嚴咯....當你去步行街又有靚女拉你的手時.就代表全線解封了.........

高比 2007-10-22 15:34
[hide=50000]
引用第37樓奇一2007-10-22 15:20發表的“”
定D啦....十七大閉幕之后就冇敢嚴咯....當你去步行街又有靚女拉你的手時.就代表全線解封了.........

嘿嘿~~你開完十七大之後會有好多女拉你隻手 [/hide]

不是日本人 2007-10-22 15:37
[hide=3000]

不過、聴聞比人捉個個係万山強、、HAHA、你問下区係米今個冬季都呉比人8点以後回到珠海、係就無人去横田竹貴一日団架la[/hide]

見血方休 2007-10-22 15:47
[hide=100000] 又係萬山強???乜都有佢份 [/hide]

sang 2007-10-22 15:50
個個 玩加密

奇一 2007-10-22 17:44
[hide=10]
引用第39樓不是日本人2007-10-22 15:37發表的“”
瀏覽此貼需要威望

昨天佢又去了万山.....佢要搵食..便要負擔風險.....上星期是有邊檢查船.出去釣魚的人罰廳50大元.扣了3小時............邊檢又重播該船所經的地方.........因為邊檢一早就有儀器監察所有超過40匹的快艇進出港口.....佢要做野几時都得..........

昨天一樣在菱角咀上落船.........[/hide]

高比 2007-10-22 17:56
[hide=999999]
引用第42樓奇一2007-10-22 17:44發表的“”
瀏覽此貼需要威望

其實罰款是小,最多跌少少錢,而家依個年代公防又好,漁政又好,又唔會搞d咩大野,更加唔會亂陏手,但左扣右扣係最煩的事!條粗野等緊我地去嘛...

好多野人算不如天算.見步行步.唔通一世唔釣咩!唔該奇一哥多d留意下近況 [/hide]

1魚 2007-10-22 17:58
[hide=3000] 嘩~我地成60人,要搵幾部大車至裝得晒去公安局,不如就係公安局附近食飯頒獎就算~哈哈[/hide]

高比 2007-10-22 21:53
[hide=999999]
引用第44樓1魚2007-10-22 17:58發表的“”
瀏覽此貼需要威望

仲可以請埋派出所所長同局長去..漁政呀,法政呀,邊公呀,邊關呀咁..到時真係夠晒面子!哈哈 [/hide]

whero 2007-10-22 22:01

原來奇一都用這招測試嚴不嚴打.....學習!!!!

奇一 2007-10-23 15:31
引用第46樓whero2007-10-22 22:01發表的“”

原來奇一都用這招測試嚴不嚴打.....學習!!!!

唔洗學習了........這几天比個水缸你做膽你都唔敢咯..........呵呵...

黑鯛之天敵 2007-10-23 15:54
引用第47樓奇一2007-10-23 15:31發表的“”

唔洗學習了........這几天比個水缸你做膽你都唔敢咯..........呵呵...

難道他的阿麼來了~~~

海狗 2007-10-23 17:26

查看完整版本: [-- 参加1124濫釣熱身準備的進 --] [-- top --]