查看完整版本: [-- 有冇人可以介紹吓大會的餌粉 --]

-> 2007-第一屆樂釣盃 -> 有冇人可以介紹吓大會的餌粉 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

iku 2007-10-12 16:48

有冇人可以介紹吓大會的餌粉

高比 2007-10-14 10:28
餌粉由釣行雙週贊助(報名費內不含誘餌粉費用).

餌粉的資料及特點待比賽前兩星期會發放.

另對自費增加誘餌粉南極蝦用量的參賽者大會沒有限制.但大會不提供自費餌粉之運送,必須自行携帶(因大會運送是次提拱之餌粉和南極蝦數量大(不便之處.敬請原諒!)

如果心急想知贊助的誘餌粉資料用法的釣友,可參閱釣行雙週之廣告欄目,或到釣具店購買一包用下先,熟練下點用,好唔好開,因為小弟都未用過.下一水買包試下先.餌粉名稱章程內有介紹.在此不便重複,謝謝

1魚 2007-10-14 10:44
對我尼講~咩粉都唔重要...結果都係一樣.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

高比 2007-10-14 10:50
引用第2樓1魚2007-10-14 10:44發表的“”
對我尼講~咩粉都唔重要...結果都係一樣.....
.
.
.
.
.......

既然係咁....您打戈份我幫你打埋~

1魚 2007-10-14 11:33
引用第3樓高比2007-10-14 10:50發表的“”

既然係咁....您打戈份我幫你打埋~

絕對無問題,我只有小小要求,我拿您一條魚回報就好喇.......

高比 2007-10-14 11:36
引用第4樓1魚2007-10-14 11:33發表的“”

絕對無問題,我只有小小要求,我拿您一條魚回報就好喇.......

您依個唔係小小要求,可能我全日得戈一條....你仲想要埋.....

海狗 2007-10-14 20:23
咁d蝦會唔會溶唔切呀............

高比 2007-10-14 21:57
引用第6樓海狗2007-10-14 20:23發表的“”
咁d蝦會唔會溶唔切呀............

進程順利的話,冰蝦會叫送貨的人提前一晚溶雪....狗哥快d幫求上天戈日唔好大風

海狗 2007-10-14 22:00
引用第7樓高比2007-10-14 21:57發表的“”

進程順利的話,冰蝦會叫送貨的人提前一晚溶雪....狗哥快d幫求上天戈日唔好大風

唉....貴人出門一定招風雨......

高比 2007-10-14 22:58
引用第8樓海狗2007-10-14 22:00發表的“”

唉....貴人出門一定招風雨......

你唔會講你自己哇?~~~

狗爺....你我同船....我怕那天氣溫33c以上呢,11月尾仲玩燒豬

海狗 2007-10-14 23:03
引用第9樓高比2007-10-14 22:58發表的“”

你唔會講你自己哇?~~~

.......

世事難料呀............

小魚兒 2007-10-19 21:49
到時大會提供幾蝦幾粉...........?

高比 2007-10-19 22:27
引用第11樓小魚兒2007-10-19 21:49發表的“”
到時大會提供幾蝦幾粉...........?

下面有寫
漁樂釣行盃章程終案

wah 2007-11-04 04:03
高比:
我想打多D 蝦粉....
除蝦自備外.....
我用其他粉介ng 介意ka ??

高比 2007-11-04 17:26
引用第13樓wah2007-11-04 04:03發表的“”
高比:
我想打多D 蝦粉....
除蝦自備外.....
我用其他粉介ng 介意ka ??

因為比賽的粉只是贊助形式,只能提供三粉,所以有大會不會限制釣友用其他牌子的誘餌粉和用量
大會對釣餌和蝦粉完全唔介意.各施各法,我自己會加其他粉,有認識的人已經買左九包超級x狗粉.哈哈...在網上找一下可以找到好多論壇針對横竹洲深場急流的釣場的資料,横竹不是好釣的場!用什麼方法我想華高哥仔一定心中有數了,呵呵

這次比賽下午釣點如果能出到去,又有境的話,將會是賽事的高潮.雖然自己去釣横竹不多,實在遠,回來又麻煩,但下面是綜合自己同看書仔的一點小建議.
因為下午釣的地方水深且很多位流緊,所以釣組設定不宜太輕(不代表不飄),横州的釣況有保證一點,能抽籤得到這個地方就最好,但這地方一係唔咬,一大咬未必條條上到水,所以要注意用方法留住魚群,直崖位打外面釣外面,引魚出去食餌,中魚又可以的話搶先攻強上水,腳邊是不可放棄的地方,其他類型的釣位我就唔知嗱.竹州好多人話周時有怪物上不來的,這些地方自己平時去得不多.不敢再多說提議.希望大家到時都爆釣,開心開心互相學習釣技,那麼這次比賽就錦上添花了!

當然自己也希望能拾幾條三幾野的玩玩...哈哈

著件褸件 2007-11-05 19:05
引用第0樓iku2007-10-12 16:48發表的“有冇人可以介紹吓大會的餌粉”

未磨好呀~~

iku 2007-11-05 23:22
引用第15樓著件褸件2007-11-05 19:05發表的“”

未磨好呀~~

又比你插到位,你真係可愛ge嗟,家法伺候!

著件褸件 2007-11-05 23:47
引用第16樓iku2007-11-05 23:22發表的“”

又比你插到位,你真係可愛ge嗟,家法伺候!

你個家法比我定比磨0哥個先

傑仔 2007-11-05 23:50
引用第14樓高比2007-11-04 17:26發表的“”

因為比賽的粉只是贊助形式,只能提供三粉,所以有大會不會限制釣友用其他牌子的誘餌粉和用量
大會對釣餌和蝦粉完全唔介意.各施各法,我自己會加其他粉,有認識的人已經買左九包超級x狗粉.哈哈...在網上找一下可以找到好多論壇針對横竹洲深場急流的釣場的資料,横竹不是好釣的場!用什麼方法我想華高哥仔一定心中有數了,呵呵

.......

天都未黑齊.咁早就發夢
三幾野.我比個蝦產你產自己幾野就一定得

iku 2007-11-05 23:51
引用第17樓著件褸件2007-11-05 23:47發表的“”

你個家法比我定比磨0哥個先

唔敢,唔敢,個天話事啦!

著件褸件 2007-11-05 23:56
引用第19樓iku2007-11-05 23:51發表的“”

唔敢,唔敢,個天話事啦!

哦~~~你咁講就唔0岩啦~又關個天事???咁樣唔你咁好0既

iku 2007-11-05 23:59
引用第20樓著件褸件2007-11-05 23:56發表的“”

哦~~~你咁講就唔0岩啦~又關個天事???咁樣唔你咁好0既

好可愛喎,係物水亞!

著件褸件 2007-11-06 00:01
引用第21樓iku2007-11-05 23:59發表的“”

好可愛喎,係物水亞!

可唔可愛就見仁見智啦~不過遲早係咁

iku 2007-11-06 00:16
唔好係人地個貼到講咁耐,好似有d唔係幾好,明早係個度(不過我都唔知邊度)先講!

著件褸件 2007-11-06 00:27
引用第23樓iku2007-11-06 00:16發表的“”
唔好係人地個貼到講咁耐,好似有d唔係幾好,明早係個度(不過我都唔知邊度)先講!

老友~個貼你開0哥喎

著件褸件 2007-11-06 00:32

iku 2007-11-06 00:34
不過係人地講客漁網比賽ge地方呢!

著件褸件 2007-11-06 00:36
引用第26樓iku2007-11-06 00:34發表的“”
不過係人地講客漁網比賽ge地方呢!

咁樣樣??算把啦~~~~咁先好玩架嘛

iku 2007-11-06 01:00
引用第27樓著件褸件2007-11-06 00:36發表的“”

咁樣樣??算把啦~~~~咁先好玩架嘛

第二個貼見啦!

高比 2007-11-06 16:19
引用第18樓傑仔2007-11-05 23:50發表的“”

天都未黑齊.咁早就發夢
三幾野.我比個蝦產你產自己幾野就一定得

日期     時間   高度(米)   時間   高度(米)   時間   高度(米)     時間 高度(米)
11 07   0212   0.9         0829     1.8     1406   0.9         2018   2.1

>>>>>應該仲係生流先>>>>正到暈!

三幾野唔算過份的要求!!!明天如果風未到,去探下路!~先講~
又係復仇之旅!

查看完整版本: [-- 有冇人可以介紹吓大會的餌粉 --] [-- top --]