查看完整版本: [-- hi ~~我係香港區參賽者 --]

-> 2007-第一屆樂釣盃 -> hi ~~我係香港區參賽者 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

19791102 2007-10-11 13:59

hi ~~我係香港區參賽者

想問於比賽當日有冇地方買冰&釣餌?
因本人於星期六晚才能扺達澳門

Thx ~~~

KeLvInFisH 2007-10-11 14:04
喱d野就要等1魚叔答啦~~嘿嘿

不是日本人 2007-10-11 14:33

你好!
相信当日比賽中、有幾個比較専業ge艇老的艇上是有氷的、氷応該問題不大、
釣餌、蝦仁、日本式靚包装大只南極蝦、要自己準備。
青虫、紅虫的話、珠海有売!

要提醒一下香港方面的釣友、大陸艇老(頂礁艇)不是室内的、全是大飛、所以基本上、東、北、風4級以上会湿身、記住穿防水衣!

高比 2007-10-11 14:51
引用第2樓不是日本人2007-10-11 14:33發表的“”

你好!
相信当日比賽中、有幾個比較専業ge艇老的艇上是有氷的、氷応該問題不大、
釣餌、蝦仁、日本式靚包装大只南極蝦、要自己準備。
青虫、紅虫的話、珠海有売!
.......

大風係有機會照頭淋,請做好防水依的準備,釣餌也記自備.晚上澳門的釣具店大多關了門

還有,香港方面參加的朋友,24號到澳門時如果有需要任何支援,可電高比,電話在會員通訊可以找到.大家出來食下飯仲好!

生哥話要請客呀

sang 2007-10-11 15:08
澳門d釣具店夜上8:00關門,你早d過來買

sang 2007-10-11 15:26
引用第3樓高比2007-10-11 14:51發表的“”

大風係有機會照頭淋,請做好防水依的準備,釣餌也記自備.晚上澳門的釣具店大多關了門

還有,香港方面參加的朋友,24號到澳門時如果有需要任何支援,可電高比,電話在會員通訊可以找到.大家出來食下飯仲好!
.......

高比 2007-10-11 15:29
引用第5樓sang2007-10-11 15:26發表的“”

偷雞改左都俾您見到....果然係管理員

一於咁話啦..嘿嘿~~大家一起食晚飯宵夜!

19791102 2007-10-11 15:39
Thx ~~~~

傑仔 2007-10-11 15:56
引用第4樓sang2007-10-11 15:08發表的“”
澳門d釣具店夜上8:00關門,你早d過來買

多謝生哥

不是日本人 2007-10-11 16:32
引用第8樓lure-new.b2007-10-11 15:56發表的“”

多謝生哥

sang go or not go!!
wahahahahahahahahahahaaa

1魚 2007-10-11 17:39
引用第0樓197911022007-10-11 13:59發表的“hi ~~我係香港區參賽者”
想問於比賽當日有冇地方買冰&釣餌?
因本人於星期六晚才能扺達澳門

Thx ~~~

誘餌和南極蝦會在星期日,比賽當天早上分發,至於釣餌,看您平時習慣用那一些,也可以在香港準備好,放在冰箱內,到時候澳門一定會有會員可以替您們冰在家中,隔朝還給您們的.....如果沙蟲的話大陸關口附近都好大機會買到

iku 2007-10-11 22:46
我係澳門參賽者,因要到日先知坐邊個隻船,所以自已唔可以叫船佬代買。所以唔知大會可唔可以代為訂南極蝦,如果可以就真係唔該晒。

1魚 2007-10-11 22:55
引用第11樓iku2007-10-11 22:46發表的“”
我係澳門參賽者,因要到?日先知坐邊個隻船,所以自已唔可以叫船佬代買。所以唔知大會可唔可以代為訂南極蝦,如果可以就真係唔該晒。

當日每人會在大陸分配蝦和粉~而釣餌則要自備,您的意思是在大陸加買您自己所要的份量嗎? 應該無問題,到時我會另外開一個帖看看有沒有情況和您一樣,要多訂蝦和粉的

iku 2007-10-11 23:13
引用第12樓1魚2007-10-11 22:55發表的“”

當日每人會在大陸分配蝦和粉~而釣餌則要自備,您的意思是在大陸加買您自己所要的份量嗎? 應該無問題,到時我會另外開一個帖看看有沒有情況和您一樣,要多訂蝦和粉的

係啊,真係唔該晒1魚兄!

查看完整版本: [-- hi ~~我係香港區參賽者 --] [-- top --]