提醒(5) 其他功能 論壇服務 精華帖 最新帖
石頭 離線
級別: 尊貴會員

發帖: 1186
漁樂幣: 1375209 元
貢獻值: 500 點
娛樂金幣: 500 元
15樓  發表於: 2007-10-29   
引用第9樓沙立皇2007-10-29 12:14發表的“”
本人在此聲明.退出世釣及康體會

我都有在場比賽,可能大家有点誤會,第三隻回來的船是總會比賽的船,你想想,那麼大的會,何會偏幫一個會員
新釣手 離線
級別: 榮譽會員
發帖: 721
漁樂幣: 10395 元
貢獻值: 0 點
娛樂金幣: 0 元
16樓  發表於: 2007-10-29   
引用第14樓海狗2007-10-29 19:58發表的“”

咩事咁睇唔開呀.........係唔係有d咩唔公平既對待呀............

咩事都要公平,公正,公開.........

新釣手 離線
17樓  發表於: 2007-10-29   
引用第14樓海狗2007-10-29 19:58發表的“”

咩事咁睇唔開呀.........係唔係有d咩唔公平既對待呀............

咩事都要公平,公正,公開.........
海狗做得好.

細偉 離線
級別: VIP會員
發帖: 1185
漁樂幣: 24096 元
貢獻值: 915 點
18樓  發表於: 2007-10-30   
唔明!!!
沙立皇 離線

發帖: 5389
漁樂幣: 10335476 元
貢獻值: 1 點
19樓  發表於: 2007-10-30   
多謝海狗兄及新釣手支持, 比賽當日四船回航, 根叔的船第三隻回到筷子基, 所謂冠軍釣手的船則第四隻回到筷子基, 當所有人枰魚完畢仍未見所謂冠軍釣手現身枰魚, 就算本帖中所貼出之魚獲亦為本人當日所釣得之魚獲, 何以冠軍人馬之魚獲如此神秘不能現身??? 再者當日大會工作人員於所有船回航後十五分鐘後, 再三向參賽釣手要求交出魚獲, 但當時沒有任何人作出回應, 當時本人排名仍然第一的, 到最後大會負責人通知本人沒有其他魚獲加入, 可以離場, 本人才駕車離開, 但後來卻又對外宣稱再有人於事後交出魚獲枰魚並宣佈本人以60克之差距落敗, 實在令人費解??為何如此一個大會, 要等本人離開後才可枰魚???點解唔可以當著所有人面前枰呢???我釣的魚要影相, 點解所謂冠軍一條魚都冇相影呢????唔係篤數下話???大家心照啦

whero 離線

發帖: 5290
漁樂幣: 918966 元
貢獻值: 660 點
20樓  發表於: 2007-10-30   
引用第19樓沙立皇2007-10-30 11:58發表的“”
多謝海狗兄及新釣手支持, 比賽當日四船回航, 根叔的船第三隻回到筷子基, 所謂冠軍釣手的船則第四隻回到筷子基, 當所有人枰魚完畢仍未見所謂冠軍釣手現身枰魚, 就算本帖中所貼出之魚獲亦為本人當日所釣得之魚獲, 何以冠軍人馬之魚獲如此神秘不能現身??? 再者當日大會工作人員於所有船回航後十五分鐘後, 再三向參賽釣手要求交出魚獲, 但當時沒有任何人作出回應, 當時本人排名仍然第一的, 到最後大會負責人通知本人沒有其他魚獲加入, 可以離場, 本人才駕車離開, 但後來卻又對外宣稱再有人於事後交出魚獲枰魚並宣佈本人以60克之差距落敗, 實在令人費解??為何如此一個大會, 要等本人離開後才可枰魚???點解唔可以當著所有人面前枰呢???我釣的魚要影相, 點解所謂冠軍一條魚都冇相影呢????唔係篤數下話???大家心照啦

希望有水落石出的一天
細偉 離線
21樓  發表於: 2007-10-30   
當日我都在場,而且同阿共(冠軍),阿歡(季軍),殖偉,阿仁,細dee同船。

因為我地條船引擎出現問題(可以問船長阿奇),所以天黑先返到林茂塘, 之後先開始秤魚。

小弟雖然蔗左,不過八掛留到最後,當阿歡秤完魚後,排第一的迎然係總重三千九百一十幾克的人兄,應該就是沙立皇吧!

但阿共迎然未上岸(好似話掛住洗野),之後隔離船都拎埋跟叔兩條大牛屎過黎秤,但都唔夠三千九百克.....

再等多一陣,阿共終於上岸,打開冰箱一睇,嘩!十條立都有,而且仲有兩條班仔。

之後大會就幫佢選最大最重戈五條立黎秤,一秤之下,一共重三千九百七十幾克,比之前的人兄重左六十克。

當時都仲有好多人(包括而家得第三的阿歡),跟住阿共仲全數魚獲送被大會添。

雖然我係一個小人物,相信都冇乜人識我,我講既野都冇乜公信力。

不過我絕對同個會冇關係架!

我係因為個朋友上次報左名,但改期後去唔到先至被我去,我仲係當日出發前先交會費被李生添。

唔好勞氣住先!不如問多幾個當時仲在場,而你又識既人先啦!
[ 此貼被細偉在2007-10-30 13:36重新編輯 ]
細偉 離線
22樓  發表於: 2007-10-30   
我仲記得我地條船d人上岸同秤魚時,好似仲有兩個人係度影緊相,不如問佢地睇下影唔影到,叫佢地上傳d相上黎做証啦!

其中一個影相佬好似叫肥球。
[ 此貼被細偉在2007-10-30 13:36重新編輯 ]
細偉 離線
23樓  發表於: 2007-10-30   
秤阿共d魚時隔離跟叔條船都仲有幾人在場的。可以一問!
石頭 離線

發帖: 1186
漁樂幣: 1375209 元
24樓  發表於: 2007-10-30   
我都在場,阿共在船邊洗東西,最后才上來,ニ位船主都知道,凡事平心靜氣,大會有什麽理由做馬給呀共冠軍
小dee 離線

發帖: 737
漁樂幣: 90414 元
25樓  發表於: 2007-10-30   
Re:07.10.28比赛图片
容許我講句公道說話, 小弟都有幾次參加釣魚比賽的經驗, 雖然從未贏過, 但係通常大會都會安排所有釣友釣完魚返來都第一時間交魚上秤以作避嫌, 避免不必要嘅爭議, 好似今次事件咁, 咁就出事啦
新釣手 離線
26樓  發表於: 2007-10-30   
引用第19樓沙立皇2007-10-30 11:58發表的“”

1字咁簡單,明知枰魚遲在十五分鐘都唔上來,必定彼大會取消啦!可以離場,代表結束!
沙立皇我支持你!

新釣手 離線
27樓  發表於: 2007-10-30   

bigpajaro 離線
級別: 熱心會員
發帖: 10
漁樂幣: 19528 元
28樓  發表於: 2007-10-30   
引用第21樓細偉2007-10-30 13:16發表的“”
當日我都在場,而且同阿共(冠軍),阿歡(季軍),殖偉,阿仁,細dee同船。

因為我地條船引擎出現問題(可以問船長阿奇),所以天黑先返到林茂塘, 之後先開始秤魚。

小弟雖然蔗左,不過八掛留到最後,當阿歡秤完魚後,排第一的迎然係總重三千九百一十幾克的人兄,應該就是沙立皇吧!

但阿共迎然未上岸(好似話掛住洗野),之後隔離船都拎埋跟叔兩條大牛屎過黎秤,但都唔夠三千九百克.....

再等多一陣,阿共終於上岸,打開冰箱一睇,嘩!十條立都有,而且仲有兩條班仔。

之後大會就幫佢選最大最重戈五條立黎秤,一秤之下,一共重三千九百七十幾克,比之前的人兄重左六十克。

當時都仲有好多人(包括而家得第三的阿歡),跟住阿共仲全數魚獲送被大會添。

雖然我係一個小人物,相信都冇乜人識我,我講既野都冇乜公信力。

不過我絕對同個會冇關係架!

我係因為個朋友上次報左名,但改期後去唔到先至被我去,我仲係當日出發前先交會費被李生添。

唔好勞氣住先!不如問多幾個當時仲在場,而你又識既人先啦!
.......

紅色個幾句可圈可點,仲好似言之有物!
新釣手 離線
29樓  發表於: 2007-10-30   
[ 此貼被新釣手在2007-10-30 22:51重新編輯 ]

描述
快速回覆

驗證問題:
請複製中文【好】字,貼在驗證框內 正確答案:好
按"Ctrl+Enter"直接提交