提醒(5) 其他功能 論壇服務 精華帖 最新帖
光頭死神 離線
級別: 尊貴會員

發帖: 3843
漁樂幣: 1167401 元
貢獻值: 536 點
娛樂金幣: 500 元
60樓  發表於: 2007-08-14   

呢 d 就至理名言 la ~~~ 眼水都流埋呀真係
請你食上面個舊 la ~
[ 此貼被光頭死神在2007-08-14 03:25重新編輯 ]
Ar保 離線

發帖: 3836
漁樂幣: 1614584 元
貢獻值: 92 點
娛樂金幣: 0 元
61樓  發表於: 2007-08-14   
引用第57樓高比一號2007-08-14 01:23發表的“”

唔好意思,我讀書少左d

讀書少吾緊要既~~最緊要係做人吾好9吾搭8,又要講原則,你有原則話吾回我你又回?
又話咩咩吾環保,又吾比d例子說服人點吾環保法,你上網就真係吾環保啦,晒電呀~!!!
高比 離線

發帖: 14416
漁樂幣: 1191032 元
貢獻值: 500 點
62樓  發表於: 2007-08-14   
引用第58樓光頭死神2007-08-14 02:55發表的“”
算 la 高比 , 呢度只可以得一把聲音 ga 咋 ~~ 只要你有少少唔同既意見 , 都會俾人拮 ga ~~ 得閒睇下野就算 , 講多都無謂 , 人地鍾意點咪點 law ~~ 又唔阻自己釣魚既 ~ 人地點做點諗點答 , 都係o岩曬o既 ~ 咁又何必要講 d 相對地錯既野呢 ~~ 得閒坐定定係度睇下笑話不知幾好

幾年前一個睇落似(口靚)仔的阿叔在西環湖坐坐下食支煙睇人釣魚,有個玩假餌的靚仔走來教個阿叔點梆線(咩DOUBLE LINE喎)...個阿叔同個靚仔講.你玩左假餌幾耐呀?個靚仔話...一年咁嗱....唔通個靚仔就係你?

我宜家在好少上來,只係返工真係悶到抽筋先上來睇野!

所謂物以類聚,人以群分.我同佢沒緣者.呵呵
TW入來我的blog交流下吧!
HK入來我的blog交流下吧!

故事尚未完結!好戲必在後頭!
高比 離線

發帖: 14416
漁樂幣: 1191032 元
貢獻值: 500 點
63樓  發表於: 2007-08-14   
引用第61樓攻略王2007-08-14 03:19發表的“”

讀書少吾緊要既~~最緊要係做人吾好9吾搭8,又要講原則,你有原則話吾回我你又回?
又話咩咩吾環保,又吾比d例子說服人點吾環保法,你上網就真係吾環保啦,晒電呀~!!!

唔理你...哈哈,費事益你 ,訓下好過
TW入來我的blog交流下吧!
HK入來我的blog交流下吧!

故事尚未完結!好戲必在後頭!
光頭死神 離線

發帖: 3843
漁樂幣: 1167401 元
貢獻值: 536 點
64樓  發表於: 2007-08-14   
引用第62樓高比一號2007-08-14 03:33發表的“”

幾年前一個睇落似(口靚)仔的阿叔在西環湖坐坐下食支煙睇人釣魚,有個玩假餌的靚仔走來教個阿叔點梆線(咩DOUBLE LINE喎)...個阿叔同個靚仔講.你玩左假餌幾耐呀?個靚仔話...一年咁嗱....唔通個靚仔就係你?

.......

^^ ~ 應該就唔係 la ~
舊時好少係西環釣魚的

此等是非之地 , 豈是我等鼠輩(我屬鼠)所能容身 , 何不隔岸觀火 , 一笑置之 ~
Ar保 離線

65樓  發表於: 2007-08-14   
引用第60樓光頭死神2007-08-14 03:17發表的“”

呢 d 就至理名言 la ~~~ 眼水都流埋呀真係
請你食上面個舊 la ~

你自已係板主,你見到d吾岩聽既野或者怕笑死人地既內容,你有權delete架bo,點會得一把聲姐?
丫係呀~屬於你既食物留返比你自己啦下,我吾跟人口水尾架~thank u
Ar保 離線

66樓  發表於: 2007-08-14   
引用第63樓高比一號2007-08-14 03:37發表的“”

唔理你...哈哈,費事益你 ,訓下好過

真係吾好理我先至好呀,吾好再破壞自己既原則呀,如果吾係你再講原則既時候冇人信架~~
小小強 離線

發帖: 8019
漁樂幣: 1938304 元
貢獻值: 1348 點
67樓  發表於: 2007-08-14   
大家何必吵架呢?最後又攪到d "成日話隔岸觀火,但係又鍾意煽風點火" 既無謂人走出黎攪事
懶理世間煩塵事,宏願擬餌釣天下!

我的釣旅部落格 http://blog.sina.com.cn/sskfishingworld
Ar保 離線

68樓  發表於: 2007-08-14   
引用第67樓小小強2007-08-14 06:23發表的“”
大家何必吵架呢?最後又攪到d "成日話隔岸觀火,但係又鍾意煽風點火" 既無謂人走出黎攪事

我錯啦...我吾應該反駁高比架

但係又容忍吾到D人...放幾條魚都要係度嘈嘈嘈...
Honfer 離線
發帖: 2220
漁樂幣: 1858158 元
貢獻值: 525 點
69樓  發表於: 2007-08-15   
引用第67樓小小強2007-08-14 06:23發表的“”

咁好機會(它)吾會放過....仲吾插你地班野咩.....都吾係第一日知他第一名仲有把好口咩....
Honfer 離線
發帖: 2220
漁樂幣: 1858158 元
貢獻值: 525 點
70樓  發表於: 2007-08-15   
引用第64樓光頭死神2007-08-14 03:41發表的“”

^^ ~ 應該就唔係 la ~
舊時好少係西環釣魚的

此等是非之地 , 豈是我等鼠輩(我屬鼠)所能容身 , 何不隔岸觀火 , 一笑置之 ~

小心d 呀今年d 鼠輩

生肖屬鼠的人,今年運勢平平,似是而非;看似很有希望,但往往節外生枝,或甚至功虧一簣。今年因為命宮中晦氣濔漫,故此往往是非纏身而欲振乏力,最好能遠離是非圈,明哲保身。

今年的事業發展,屬鼠的人祇能穩打穩紮,切勿冒險急進,以免一子錯而滿盤皆落索!若要事業有所突破,便需拋開成見,與人衷誠合作,發揮眾志成城的團結力量,這樣才可扭轉困局。

財運方面,屬鼠的人今年財星破損,正財及橫財均乏善足陳,理財必須格外小心謹慎,量入為出,以免錢財大量外洩;今年並需慎防因沉迷酒色而破財傷身。

屬鼠的人今年易惹桃花,必須潔身自愛,否則便會有如撲火燈蛾,惹火焚身。今年健康頗佳,但感情生活相當複雜,必須好好處理!請記緊切勿因兒女私情而誤了大好前程。

[ 此貼被Honfer在2007-08-15 00:48重新編輯 ]
dacky 離線

發帖: 10762
漁樂幣: 2181445 元
貢獻值: 123 點
娛樂金幣: 100 元
71樓  發表於: 2007-08-15   
引用第68樓攻略王2007-08-14 06:37發表的“”

我錯啦...我吾應該反駁高比架

但係又容忍吾到D人...放幾條魚都要係度嘈嘈嘈...

算啦阿保 , 同D隔岸觀火既人講野盞哂口水^^ , 留番D力氣星期六同你去釣魚好過啦 , 我唔想你忍笑忍到眼淚水都標埋呀

啊...........係呢保 , 唔知你仲有無印象呢? 係N年前有個人係一大班人當中講野都係得一把聲音 , 講起野上尼又夠大聲 , 只要當中有人與他意見上有小小不相符 , 就會被他罵置滿面口水鼻涕 , 有時還會當著十多人面前用他所謂的"理論"和問候句大罵一頓才肯收口下來 , 無他GE ~ 因為他覺得自己和他所講GE野和所諗的就是最正確、最好既、最叻既 , 其他人永遠都是在我之下 , 我永遠都是最棒和第一的 , 每一次都只是有他自己的聲音就沒有別的聲音 , 『點解沒有別的聲音?』, 因為其他人知道每一次就算講咩都無用 , 講咩都會被他所謂的"理論"而作出辯駁 , 但它的所謂的理論其他人根本上不接受 , 他亦不會理會他人對自己所講GE野接唔接受 , 唯有叫隻耳仔乖乖地聽一陣啦 ^^ , 時間一分分咁流走 , 不滿的聲音在各人心中一點點咁累積 , 直到數十個氣球一個接住一個咁樣自爆 , 原來每個氣球所諗GE野都係一樣 , 只不過各自放在心裏。
好啦E+ , 這把聲音永遠都不會再聽到 , 六根清靜 , 永遠都不需要再聽到所謂的"理論" , 合則來不合則去 , 你有你的獨行俠 - 我有我的小伙伴
一人行一步, 地球低兩度!!
見血方休 離線

發帖: 4661
漁樂幣: 632351 元
貢獻值: 520 點
娛樂金幣: 600 元
72樓  發表於: 2007-08-15   
呢個帖應該列為精華帖啦,
內容夠晒精彩,故事引人入勝,峰迴路轉
重好睇過連續劇,我晚晚都有追架
千奇唔好比佢停

買不買由你,反正我是堅決罷買日貨!
Ar保 離線

73樓  發表於: 2007-08-15   
引用第71樓dacky2007-08-15 00:41發表的“”

算啦阿保 , 同D隔岸觀火既人講野盞哂口水^^ , 留番D力氣星期六同你去釣魚好過啦 , 我唔想你忍笑忍到眼淚水都標埋呀

啊...........係呢保 , 唔知你仲有無印象呢? 係N年前有個人係一大班人當中講野都係得一把聲音 , 講起野上尼又夠大聲 , 只要當中有人與他意見上有小小不相符 , 就會被他罵置滿面口水鼻涕 , 有時還會當著十多人面前用他所謂的"理論"和問候句大罵一頓才肯收口下來 , 無他GE ~ 因為他覺得自己和他所講GE野和所諗的就是最正確、最好既、最叻既 , 其他人永遠都是在我之下 , 我永遠都是最棒和第一的 , 每一次都只是有他自己的聲音就沒有別的聲音 , 『點解沒有別的聲音?』, 因為其他人知道每一次就算講咩都無用 , 講咩都會被他所謂的"理論"而作出辯駁 , 但它的所謂的理論其他人根本上不接受 , 他亦不會理會他人對自己所講GE野接唔接受 , 唯有叫隻耳仔乖乖地聽一陣啦 ^^ , 時間一分分咁流走 , 不滿的聲音在各人心中一點點咁累積 , 直到數十個氣球一個接住一個咁樣自爆 , 原來每個氣球所諗GE野都係一樣 , 只不過各自放在心裏。
.......

哎呀~乜你地講野咁直接都有架~雖然人地有書讀都吾去讀,又冇袋兼冇腰骨~但係人地覺得佢仲好有自專,仲識講野架嘛~你地咁樣好hurt人架~今次原諒你地啦~下次吾好啦!!
見血方休 離線

發帖: 4661
漁樂幣: 632351 元
貢獻值: 520 點
娛樂金幣: 600 元
74樓  發表於: 2007-08-15   
好嘢!
真係成為精華
唔知今晚故事會點樣發展落去呢?好心急想睇呀!

買不買由你,反正我是堅決罷買日貨!
描述
快速回覆

驗證問題:
請複製中文【好】字,貼在驗證框內 正確答案:好
按"Ctrl+Enter"直接提交