提醒(5) 其他功能 論壇服務 精華帖 最新帖
洗白白 離線
級別: VIP會員
發帖: 344
漁樂幣: 2767 元
貢獻值: 143 點
娛樂金幣: 0 元
15樓  發表於: 2007-07-31   
引用第13樓高比一號2007-07-31 17:28發表的“”

等我送D俾你,不過到時我用青蟲.......嘿...宜家的天氣用漬蝦好似唔似好得食

其實你們釣魚係用一條青蟲? 還是張青蟲一粒粒界好先釣?
有意交朋友ADD我FACEBOOK!
[海磯研] 入嚟: http://www.isolinkhk.com/
高比 離線
級別: 尊貴會員

發帖: 14416
漁樂幣: 1191032 元
貢獻值: 500 點
娛樂金幣: 500 元
16樓  發表於: 2007-07-31   
引用第15樓洗白白2007-07-31 17:51發表的“”

其實你們釣魚係用一條青蟲? 還是張青蟲一粒粒界好先釣?

親愛的洗白白.....鈎青蟲本來就係一條好嘔心的行為....一佢會申兩牙(鉗呱)來咬你手指(大條D真係會痛),二係一勾落去D汁....射晒出來.........我真係冇本事切開佢一碌碌..再來

大條的一般用我勾半條......頭一半可以勾到頭的肉,實D冇咁易甩又大碌D.......唔好勾得太短.有條尾仔咁

買到太大條的青蟲都唔一定係好事....鉛筆細二分之一左右最好用,剛剛好最好( 個人習慣)
TW入來我的blog交流下吧!
HK入來我的blog交流下吧!

故事尚未完結!好戲必在後頭!
洗白白 離線
17樓  發表於: 2007-07-31   
引用第16樓高比一號2007-07-31 18:51發表的“”

親愛的洗白白.....鈎青蟲本來就係一條好嘔心的行為....一佢會申兩牙(鉗呱)來咬你手指(大條D真係會痛),二係一勾落去D汁....射晒出來.........我真係冇本事切開佢一碌碌..再來

大條的一般用我勾半條......頭一半可以勾到頭的肉,實D冇咁易甩又大碌D.......唔好勾得太短.有條尾仔咁
.......

實際上勾半條係勾蟲個中間嗎?......還是個頭?

勾頭? 好驚咬點捉住啊? 好肉酸

一半可以勾到頭的肉←唔明?
[海磯研] 入嚟: http://www.isolinkhk.com/
高比 離線
級別: 尊貴會員

發帖: 14416
漁樂幣: 1191032 元
貢獻值: 500 點
娛樂金幣: 500 元
18樓  發表於: 2007-07-31   
引用第17樓洗白白2007-07-31 20:20發表的“”

實際上勾半條係勾蟲個中間嗎?......還是個頭?

.......

佢個頭近口部的位置的肉好似橡筋咁韌,勾住冇咁易甩.從頭勾入身中間出....留少少,剪左多余下次用.

勾中間都可以.落到水仲生猛.不過易甩.如果對象係大野,可以成條勾中間...不過我唔會....因為我冇咩大志...

用兩隻手指夾住佢個死蟲頭....用力少少佢就申唔到個鉗出來...嘿
TW入來我的blog交流下吧!
HK入來我的blog交流下吧!

故事尚未完結!好戲必在後頭!
洗白白 離線
19樓  發表於: 2007-08-02   
引用第18樓高比一號2007-07-31 20:42發表的“”

佢個頭近口部的位置的肉好似橡筋咁韌,勾住冇咁易甩.從頭勾入身中間出....留少少,剪左多余下次用.

勾中間都可以.落到水仲生猛.不過易甩.如果對象係大野,可以成條勾中間...不過我唔會....因為我冇咩大志...

.......

頂唔順...此終都係用蝦好,你講得太恐怖喇..心血小啊大佬..-.-"!!!
洗白白 離線
20樓  發表於: 2009-01-05   
QG 推上黎先~~~~~~~~~~~~
PIERRE 離線
發帖: 1259
漁樂幣: 29640 元
貢獻值: 0 點
21樓  發表於: 2009-01-05   

PIERRE
描述
快速回覆

驗證問題:
請複製中文【好】字,貼在驗證框內 正確答案:好