提醒(5) 其他功能 論壇服務 精華帖 最新帖
級別: 新會員
發帖: 6
漁樂幣: 10039 元
貢獻值: 0 點
娛樂金幣: 0 元
樓主  發表於: 2007-06-24   

對 1-6-8 感覺

平時聽你地講到168咁正,唔去玩下唔得啦,果日同朋友五個釣魚人,去左釣左一日,5個人得二口,3個人食蕉   唉     算啦 唔出聲啦,但聽到有釣友大叫....點知原來唔係中魚,原來係話佢個塘無魚釣...叫佢回水.....哈 我去平時d塘都好多時聽到..但都係講笑咁講...點知 唔知係唔係老闆 好似岩岩起身咁 一出黎就   問候佢屋企人先....再黎話 我琴日先落完魚   你釣唔到就係你西姐......唉......其實我唔係話佢   咁人地一條都釣唔到好心就平少少都唔緊要啦....唔通平少少會死咩   一出黎就用粗口問候人...聽到都唔舒服啦   咁我係去釣魚咖麻....我唔係去曬太陽同埋受氣....大家話係咪先....我知道呢到好多人撐 1 6 8   但係我只係講出事實   唔係黎搞事....希望場主會去學下點樣尊重人........呢d服務   華哥都話唔得啦......
評價一下你瀏覽此帖子的感受

讚一個

好收獲

可憐喲

真攪笑

好犀利

又食蕉

冇意見

又灌水
sang 離線
級別: 尊貴會員

發帖: 12201
漁樂幣: 1756827 元
貢獻值: 10 點
1樓  發表於: 2007-06-24   
我都
LK 離線
級別: 資深會員
發帖: 1222
漁樂幣: 6 元
貢獻值: 750 點
2樓  發表於: 2007-06-24   
      無理由要做到咁wo~ 真係唔係好得啦~ 禮貌真係最緊要
釣魚可以中毒的
我的部落格: http://hk.myblog.yahoo.com/djdickeysLK-Bass
我的個人網頁:
http://www.djdickeys-lk.com
fatfatfat 離線
級別: VIP會員
發帖: 764
漁樂幣: 21594 元
貢獻值: 530 點
娛樂金幣: 500 元
3樓  發表於: 2007-06-24   
引用第0樓磯釣發燒友2007-06-24 21:43發表的“對 1-6-8 感覺”
平時聽你地講到168咁正,唔去玩下唔得啦,果日同朋友五個釣魚人,去左釣左一日,5個人得二口,3個人食蕉   唉     算啦 唔出聲啦,但聽到有釣友大叫....點知原來唔係中魚,原來係話佢個塘無魚釣...叫佢回水.....哈 我去平時d塘都好多時聽到..但都係講笑咁講...點知 唔知係唔係老闆 好似岩岩起身咁 一出黎就   問候佢屋企人先....再黎話 我琴日先落完魚   你釣唔到就係你西姐......唉......其實我唔係話佢   咁人地一條都釣唔到好心就平少少都唔緊要啦....唔通平少少會死咩   一出黎就用粗口問候人...聽到都唔舒服啦   咁我係去釣魚咖麻....我唔係去曬太陽同埋受氣....大家話係咪先....我知道呢到好多人撐 1 6 8   但係我只係講出事實   唔係黎搞事....希望場主會去學下點樣尊重人........呢d服務   華哥都話唔得啦......

[ 此貼被fatfatfat在2007-06-25 01:39重新編輯 ]
新釣手 離線
級別: 榮譽會員
發帖: 721
漁樂幣: 10395 元
4樓  發表於: 2007-06-24   

dacky 離線

發帖: 10762
漁樂幣: 2181445 元
貢獻值: 123 點
娛樂金幣: 100 元
5樓  發表於: 2007-06-24   
咁168 方面真係唔係咁岩 , 做任何生意都好客係最重要,第二係態度,第三係商品, 咩叫以客為尊 ??

其實戈次去我都有諗 , 點解係都要個個一去到就要比哂錢先, 如果係驚人地釣唔到魚最後走唔比錢 ,
咁你個人就真係過份主觀, 定係驚人地鬼鼠了左去 , 又或者係其他原因我就真係唔知啦 ~
一人行一步, 地球低兩度!!
6樓  發表於: 2007-06-24   
引用第5樓dacky2007-06-24 22:39發表的“”
咁168 方面真係唔係咁岩 , 做任何生意都好客係最重要,第二係態度,第三係商品, 咩叫以客為尊 ??

其實戈次去我都有諗 , 點解係都要個個一去到就要比哂錢先, 如果係驚人地釣唔到魚最後走唔比錢 ,
咁你個人就真係過份主觀, 定係驚人地鬼鼠了左去 , 又或者係其他原因我就真係唔知啦 ~

十分中立的意見
睇唔過眼 離線
發帖: 1
漁樂幣: 10011 元
7樓  發表於: 2007-06-24   
引用第6樓磯釣發燒友2007-06-24 22:45發表的“”

十分中立的意見

梗係啦 你估個個都好似肥仔咁咩......咩都唔知就幫曬人
傑仔 離線
發帖: 6340
漁樂幣: 1144694 元
貢獻值: 345 點
娛樂金幣: 400 元
8樓  發表於: 2007-06-24   
乜佢咁做生意ga~!
高比 離線

發帖: 14416
漁樂幣: 1191032 元
貢獻值: 500 點
9樓  發表於: 2007-06-24   
我去西湖釣時係釣完釣罷,飲埋野食飽飽走時先俾錢架啦,好多釣魚佬都同阿某利好熟咯,有時釣唔到魚講兩兩講佢就走去攞野飲出來請我地,話大熱時飲下先,唔好咁勞氣,你釣唔到魚我都唔想.其實我去西湖都未爆過,不過就算釣唔到都冇所謂,又唔係第一次釣魚,釣唔釣到對我地來說都不是最大的問題,問題係開唔開心.老細有禮貌又客氣,下次可以再去啦.

我只是想講最近十次出礁都唔多好!唔通以後都唔釣魚?,喜歡釣魚不怕有沒有魚,只怕一條中到起唔到,才是真正的唔憤氣!

樓主也不用唔使勞氣.釣魚是最開心的活動!大不了唔好去你不想去的地方而已,對不對?
TW入來我的blog交流下吧!
HK入來我的blog交流下吧!

故事尚未完結!好戲必在後頭!
dacky 離線

發帖: 10762
漁樂幣: 2181445 元
貢獻值: 123 點
娛樂金幣: 100 元
10樓  發表於: 2007-06-24   
引用第7樓睇唔過眼2007-06-24 22:48發表的“”

梗係啦 你估個個都好似肥仔咁咩......咩都唔知就幫曬人

肥仔都係有感而發, 與幫唔幫人無咩關係
一人行一步, 地球低兩度!!
Honfer 離線
發帖: 2220
漁樂幣: 1858158 元
貢獻值: 525 點
11樓  發表於: 2007-06-24   
我早幾日走左入賭場.........玩左成日都嬴吾到錢......就見到有個野係到叫....我以為他有錢嬴
點知原來賭輸曬d 錢係到大叫話個賭場無錢嬴,之後賭場就叫保安,我對賭場ge 服務好不滿,他應該過去同個個野講對吾住,因為嬴曬他d 錢,同埋應該比番d 錢個個人le,泥得賭場當然係為左開心,為左嬴錢。

樓主,釣塘跟本就係好似去賭場咁....由你選擇釣場到選日子(天氣),都係賭博緊....只係形式不同....吾洗放係心到ge.......呢d 帖真係睇到我有d 反感.....
12樓  發表於: 2007-06-25   
引用第11樓Honfer2007-06-24 23:58發表的“”
我早幾日走左入賭場.........玩左成日都嬴吾到錢......就見到有個野係到叫....我以為他有錢嬴
點知原來賭輸曬d 錢係到大叫話個賭場無錢嬴,之後賭場就叫保安,我對賭場ge 服務好不滿,他應該過去同個個野講對吾住,因為嬴曬他d 錢,同埋應該比番d 錢個個人le,泥得賭場當然係為左開心,為左嬴錢。

樓主,釣塘跟本就係好似去賭場咁....由你選擇釣場到選日子(天氣),都係賭博緊....只係形式不同....吾洗放係心到ge.......呢d 帖真係睇到我有d 反感.....

賭場保安有無問候你老母丫??         幫人幫到出曬面啦 我只係講事實../.\   難道只係你地才可以講?? 其實釣友不能講出感受? 各釣友應該學學dacky先生....   如果你比人問候左老母 我說(如果) 係咪又要選日子(天氣)呢? 我不是說佢有無魚釣...錢我唔係比唔起....依家係講緊佢態度....如果你可以用賭場黎形容 我真係無野好講   你不用黎單打我 可能168真的給了你太多的好處   我只是說出我看到的東西....不是來單打誰....你懂嗎?
見血方休 離線

發帖: 4661
漁樂幣: 632351 元
貢獻值: 520 點
娛樂金幣: 600 元
13樓  發表於: 2007-06-25   
大戰一觸即發,快d call 石Q

買不買由你,反正我是堅決罷買日貨!
14樓  發表於: 2007-06-25   
引用第13樓見血方休2007-06-25 00:09發表的“”
大戰一觸即發,快d call 石Q

其實我都係講返件事,唔鍾意可以唔睇,但係都唔洗咁樣講野!仲要講左去第二道,跟本就唔係講無魚釣就要回水,由頭到尾都係講緊佢態度問顕,我都唔知點解會變成咁。
描述
快速回覆

驗證問題:
請複製中文【好】字,貼在驗證框內 正確答案:好
按"Ctrl+Enter"直接提交